اعتماد بنفس

آموزش رایگان افزایش اعتماد به نفس در روابط عاطفی و عاشقانه

احساس قربانی بودن و مورد سوء‌استفاده بودن، باعث نابودی روابط عاشقانه می‌شود. یکی از روش‌های افزایش اعتماد به نفس در روابط عاشقانه و عاطفی این است که: جرات داشته باشید!
اگر شما با جرات خواسته‌های‌تان را مطرح کنید، از طرف مقابل دلگیر نمی‌شوید که چرا خودش نفهمید! همچنین اگر شهامت مخالفت با ناخواسته‌تان را داشته باشید، هرگز حس نمی‌کنید که مورد سوء‌استفاده قرار گرفته‌اید. در ۵ بخش، به دغدغه‌های ذهنی شما راجع به مدیریت روابط عاطفی پاسخ داده‌ام. اگر می‌خواهید در روابط عاشقانه و عاطفی خود ارزشمند و مورد احترام باشید؛ و با اعتماد به نفس رفتار کنید، بهتر است اینها را بدانید:

 

۱- چرا باید راه‌های افزایش اعتماد به نفس در روابط عاطفی را بدانید؟

بسیاری از خانم‌ها و آقایان به جای بیان خواسته‌ی خود، با ایما و اشاره و سرنخ‌دادن، قصد فهماندن نیازشان را دارند. خصوصا در مورد مسایل عاطفی، جنسی و مالی این اتفاق زیاد می‌افتد. گویا خجالت می‌کشند خواسته‌شان را به وضوح مطرح کنند. یا با خودشان فکر می‌کنند اگر نیازشان را به زبان بیاورند از ابهت‌شان کم می‌شود! برخی‌ها هم از گفتن نیازشان می‌ترسند!
باید بگویم که اینها همه نشان از عدم تعادل اعتماد به نفس در شماست. یا خودتان را باور ندارید یا بیش از اندازه به خودتان اعتماد دارید. هر دو حالت می‌تواند به رابطه‌ی شما آسیب جدی بزند و باعث سوء‌تفاهم‌های جبران‌ناپذیری شود.
اگر کمی عمیق فکر کنید می‌فهمید که ریشه‌ی خیلی از مشکلاتی که با شریک‌ عاطفی‌تان دارید به جرات‌ورزی شما برمی‌گردد. شما باید در مورد روش‌های افزایش اعتماد به نفس در روابط عاطفی بیشتر بدانید تا روابط‌تان را بهتر مدیریت کنید.

 

۲- چرا همه چیز یکباره به هم می‌ریزد؟

گاهی اوقات در روابط عاشقانه همه چیز خوب پیش می‌رود و شما احساس اعتماد به نفس می‌کنید. به خودتان افتخار می‌کنید که در رابطه‌ی با کیفیتی هستید. ناگهان اتفاقی می‌افتد و شما می‌فهمید آنقدرها هم که خودتان را قوی می‌پنداشتید، به خوبی عمل نمی‌کنید.
مثلا شریک عاطفی‌تان از شما چیزی می‌خواهد که جواب شما منفی است. اینجاست که شما نیاز به اعتماد به نفس دارید تا بتوانید اوضاع را جمع و جور نگه دارید. اغلب افراد در مواجهه با این نوع موقعیت‌ها، رفتار درستی ندارند و در بلندمدت باعث از هم پاشیدن رابطه می‌شوند. در نهایت خودشان را یک بازنده و قربانی می‌بینند.
اگر شما اعتماد به نفس کافی نداشته باشید به جای مخالفت اصولی، به روش‌هایی پناه می‌برید که هر کدام عواقب خودش را دارد. به طور مثال: در ظاهر اعلام موافقت می‌کنید درحالی که کاملا مخالف آن موضوع هستید. این نوعی تضاد درونی است که ۲ پیامد مخرب دارد:

 

۳- تضادهای درونی چگونه باعث از هم پاشیدن روابط عاشقانه می‌شوند؟

تضادهای درونی باعث می‌شود: ۱- خودخوری کنید و آرامش خیال نداشته باشید. ۲- اگر نتوانید نه بگویید، در مقابل درخواست طرف مقابل، خودتان را دست و پا بسته می‌بینید. انگار توان گفتن نظر واقعی‌تان را ندارید. اگر اوضاع به همین شکل پیش برود شما در نهایت احساس ضعف می‌کنید و همین احساس، باعث می‌شود اعتماد به نفس شما از بین برود.
اگر شما به راحتی بتوانید نه بگویید، یعنی طبق خواسته واقعی‌تان رفتار می‌کنید. اما چنانچه جرات نه گفتن ندارید باید آن را یاد بگیرید. بهتر است روش هایی را بیاموزید که بتوانید بدون ترس از دست دادن رابطه، احساس حقیقی‌تان را در میان بگذارید.
در مجموع شما زمانی در روابط عاشقانه و عاطفی احساس اعتماد به نفس می‌کنید که هم شما برنده باشید هم طرف مقابل‌تان. در غیر این صورت شما نیاز به تقویت اعتماد به نفس‌تان دارید.

 

۴- چگونه اعتماد به نفس‌تان را در رابطه عاطفی افزایش بدهید؟

بیان حسی که دارید به شما کمک می‌کند خودتان باشید و بدون اینکه فیلم بازی کنید. همین که شما خوده خالص‌تان باشید پارتنر شما عاشق‌تان می‌شود. چیزی که واقعا انسان‌ها را مجذوب هم می‌کند فقط زیبایی یا قد بلند و حساب بانکی نیست. بلکه همه اینها زمانی جذاب‌تر می‌شوند که شما شخصیت قوی و خوبی داشته باشید. خود شما مجذوب فردی می‌شوید که اعتماد به نفس متعادلی دارد.
اگر می‌خواهید در روابط عاشقانه و عاطفی، خودتان را بیشتر باور کنید بهتر است احساس‌تان را بیان کنید. مثلا این جملات را بکار ببرید:
من حس می‌کنم بهتر است این کار را …..
من احساس بدی نسبت به ……
به نظر من بهتر است ……
به نظر می‌آید رفتن به …….

 

۵- چرا خواسته‌تان را به وضوح مطرح نمی‌کنید؟

درخواست کردن از ویژگی‌های مهم و بارز افراد با اعتماد به نفس در روابط عاطفی است. اگر نتوانید نیاز و خواسته‌تان را به طرز صحیحی مطرح کنید چقدر حسرت به دل می‌مانید؟ آیا عاقلانه نیست نیازتان را بخواهید؟ هیچ از خودتان پرسیده‌اید مگر طرف مقابلم غیب‌گو یا پیش‌گوست؟! اگر فکر می‌کنید شریک‌تان باید خودش حدس بزند مجبورید تا زمان حدس زدن او منتظر بمانید! آیا تحمل این انتظار را دارید؟ تا کی می‌توانید خواسته و آرزوی‌تان را عقب بیندازید به امید اینکه او خودش بفهمد؟ اگر نفهمید چه؟ دلگیر می‌شوید؟ شما می‌توانید به سادگی به خواسته‌‌تان برسید به شرطی که به درستی درخواست کنید.

 

۶- اثرات منفی عدم اعتماد به نفس در رابطه

مهم‌ترین پیامد منفی نداشتن اعتماد به نفس، در روابط عاطفی این است که شما شخصیت و هویت خودتان را به عنوان فردی مستقل از دست می‌دهید. به عبارتی فقط یک گزینه خواهید بود! این واقعا برای هر دختر و پسری دردآور است. اغلب در مشاوره‌ها و دوره‌هایم اشاره می‌کنم که: همان فردی که با شما برخورد خوبی ندارد، فرد دیگری را چنان تحویل می‌گیرد و به وی احترام می‌گذارد و دوستش دارد که باورتان نمی‌شود!
کمی باید تامل کنید و از خودتان بپرسید که با کدام وجه از شخصیت او مخاطب شده‌اید؟ چگونه با او رفتار کرده‌اید؟ کدام ضعف‌ها را داشته‌اید؟ واقعیت این است که نه تا آخر عمر می‌شود تنها ماند و نه می‌شود دائما در جنگ و دعوا بود. بالاخره باید چیزهایی را یاد بگیرید که به شما گفته نشده است. خودتان بهتر از همه می‌دانید که چقدر لیاقت دوست داشته شدن را دارید. خوب متوجه هستید که می‌توانید همسر و همدم خیلی خوبی برای یک فرد باشید. اما نیاز به دانستن رازها و سیاست‌های اعتماد به نفس در روابط عاشقانه دارید. ویدئوی کاملا رایگان آموزشی زیر را ببینید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.